De herinnering van... Rose Masselink

Mijn favoriete herinnering aan Beekvliet is niet de herinnering aan één dag maar aan zeven dagen, zeven sportdagen. Niet dat ik nou zo sportief ben of was maar sportdag op Beekvliet dat was in mijn tijd, eerste helft jaren zeventig, iets aparts.

Op een vrijdag (ook toen er op zaterdagmorgen nog les was) in mei werd ieder jaar de sportdag georganiseerd. De hele school stond die dag in het teken van sport, van basketbal tot volleybal, van speerwerpen en kogelstoten tot hoog- en verspringen met als ‘hoogtepunt’ het touwtrekken. Serieus sport beoefenen, records breken maar voor de meesten gewoon een hele leuke dag hebben. Iedereen kent iedereen en leeft met succes en tegenvallers mee. Op een enkeling na nam de hele school ook deel en, zoals dat in herinneringen gaat, was het altijd mooi weer.

Vroeg op school. Met de fiets aankomen op de kastanjelaan. Het Tekenlokaal aan het eind van de grote studiezaal was door de hoge ligging en met zicht over de sportvelden ideaal voor de regievoering door Sjef Smolders en voor het bedienen van de geluidsinstallatie waaruit afwisselend programmaonderdelen werden aangekondigd en muziek te horen was. Iedere sportdag kende ook een voetbalwedstrijd tussen een docenten- en een leerlingenteam waarbij de hele school langs het veld stond en supporter was. Als laatste onderdeel was er de Beekvlietloop. Waarna ook nog een officiële prijsuitreiking volgde.

Bij die prijsuitreiking ben ik nooit geweest, de sportprestaties deden me niet zoveel maar de sfeer van een sportdag op Beekvliet eerste helft jaren zeventig, die blijft me mijn levenlang bij.

Rose Masselink
[examenjaar 1976]

Terug naar het overzicht

© Reünisten Beekvliet • 2014 - 2021 Deze website werd gebouwd en wordt onderhouden door Fruitcake